چگونه به آنجا رسیدیم؟ تاریخ نصب درب چوبی آموزش داده از طریق توییت

از این بنا دو تصویر برجاست که یکی متعلق به دورهی ناصرالدین شاه قاجار بوده و دومی تصویری است از حاکم رشت و عدهای از رجال و مقامات محلی و دستۀ موزیک ارتش در دورۀ محمدعلیشاه. ث- لوله خروجی را در شیشه ۵ لیتری وارد کرده و عرقگیری را ادامه میدهیم بهطور مرتب درجه الکل را آزمایش میکنیم تا به ۱۸٪ برسد. کانون-عمیق زلزلهها در عمق زیاد میباشند که در آن ناحیه، سنگ کره با توجه به درجه حرارت بالا و فشار دیگر شکننده نیست. آیا شدت لرزش زیاد است؟ قسمت دیگر که کمی مرتفع تر است سردر ورودی تالار را تشکیل میدهد و در بعضی منابع آن را تالار آینه نامیدهاند. قسمت عمدۀ ساختمان اختصاص به بیرونی داشت که ما هم در همانجا بودیم.» مرجع علاوه براین دربابِ محل اقامت خود در رشت توصیفاتی ارایه کرده که با توجه به مجاورت محل اقامت با ساختمان بقعهی سید ابوجعفر و بنای تکیهی دولت به نظر میرسد که شرح فضایی از عمارت درب دیوانی باشد. می نویسد:«قسمتی که ما در آن به سر میبردیم، در طبقۀ اول شامل یک تالار بزرگ پذیرایی بود که در شاهنشین آن چند مبل راحتی بزرگ گذاشته بودند و در همین قسمت سه پنجرۀ بزرگ (ارسی) وجود داشت که به طرف باغ باز می شد. This w᠎as g enerated  wi th the ᠎support of GSA C ontent  Gener ator D​em ov er​si᠎on.


ساخت درب چوبی

اطاق بزرگ غذاخوری نیز پنجرههایی به طرف باغ میان اندرون و بیرونی داشت که در وسط این اتاق میز بزرگ غذاخوری قرار داشت که همیشه با انواع گلهای مختلف تزئین میشد. بر پیشانی این سردر رفیع که ۱۷ متر ارتفاع دارد، کتیبهای با کاشی معرق به خط ثلث از علیرضا عباسی - خوشنویس معروف عهد صفوی - جلوهگر است. دربارهی این بنا و ارتباط آن با سایر ساختمانهای این مجموعه چنین مینویسد:«این ساختمان مشتمل بر سه حیاط و باغ میشد که دو قسمت بیرونی و اندرونی را از هم جدا میکردند. در مرکز این وجه از بنا سه پنجرهی ارسی قرار دارد که تا مجاورت سقف امتداد یافته و بخشی از قسمت فوقانی آن دارای تزیینات منبتکاری است. هر قدر از قسمتهای بالاتری از ریشه ساخته شوند کیفیت محصول ساخته شده نازلتر خواهد بود و فینیش پیپ هم نازلتر است. اطاقهای خواب ما تقریباً تمام طبقۀ دوم ساختمان را اشغال کرده بود.

This content w as cre​ated wi th t he  he lp of  GS A ᠎Cont en t Generator  DEMO᠎.


نصب درب چوبی

اطاقهای خواب به رنگ سفید نقاشی شده و اثاث آن ساده بود. پنجرههای اطاق خواب بلند و دارای ارسی است که به طرف بالا و پایین کشیده می شود. در این هشتی پلکانهایی دیده میشود که به طبقه بالا - جایگاه نقارهزنان - راه مییابند. دیوارهای قطور و کلفت اتاقها دارای طاقچههایی بودند که از آنها به عنوان میز و قفسه برای گذاردن اشیاء ضروری استفاده میشد. این بنا سردر یکی از هفت در ورودی به ارگ سلطنتی صفویان بودهاست؛ و در اصلی جنوبی است که به خیابان و میدان شاه باز میشده و تنها در از این مجموعه است که اکنون به یادگار مانده است. در یادداشتهای خود آن را جزیی از عمارت دیوانی رشت به شمار آورده و در مجموعه تصاویر برجای مانده از بنا نیز، تصویری با عنوان «سردر تالار طویله که جدیدا تعمیر شده است» مشاهده گردید. با این وجود تصویر بجا مانده از عمارت در دورهی ناصرالدین شاه به مراتب سادهتر از بنای دورهی محمدعلی شاه میباشد. اما بلند بودن صدای نواختن ساعت پس از چندی سبب شد که با گلایهٔ کاخنشینان، به دستور شاه، صدای آن را کمتر کنند. همچنین در دو طرف ورودی دو ردیف طاقنما دیده میشود، طاقنمای ردیف پایین مانند سر در ورودی با مقرنسهای گچی و گچبریهای زیبا تزیین شدهاست، اما داخل طاقنماهای ردیف فوقانی با پیکرههای گچی از شخصیتهای دوره قاجاریه زینت یافتهاست.


در دوره جمهوری اسلامی نیز شهر با شکل فعلی خود رو به گسترش رفت و بزرگراهها و خیابانهای متعددی ساخته شد و همچنین ساختمان ادارات زیادی نوسازی شد و در بخش شهرسازی نیز زیباسازی و ایجاد فضای سبز و نظم شهری رونق گرفت. از این مجموعه، برای نخستین بار، نمایشگاهی تحت عنوان دارالحکومه شهر رشت در دی ماه سال ۱۳۹۸ همزمان با روز رشت به سرپرستی مصطفی بلورچی برگزار گردید که با استقبال مخاطبان مواجه شد. فاتح ناگهان از ولایت آنها گذشت و قبل از اینکه متوجه شوند بر آنها تاخت. چنانکه هویداست بنای حرم، ساختمانی دو طبقه با سقف سفالین بود که بر کرسی کوتاهی احداث گردید. این ساختمان از بخشهای اصلی مجموعهی عمارات درب دیوانی بود که مکان سکونت حاکم و در زمان مسافرت شاه و سایر بزرگان به رشت محل اتراق آنان بود. صنعتگر و سازندهٔ منبر با آگاهی ازعلم و خواص چوبها، آن را با اتصالات و ترکیب قطعات متعددی (گره چینی، کنده کاری) ساختهاست تا گذشته از زیبایی بصری منبر، از نفوذ و انتقال رطوبت و گرما از قطعه¬¬¬ ای به قطعه¬ ی دیگر جلوگیری به عمل آورد و همین امر دوام و پایداری منبر را در مقابل عوامل مخرب محیطی به طرز شگفت¬ انگیزی افزایش دادهاست.



در اینجا بیشتر به بررسی وب سایت منبع.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *